نصب دوربین های مداربسته
نصب و راه اندازی دوربین های مداربسته
- Super User
- دوربین های مداربسته
نصب و راه اندازی انواع دوربین های مدار بسته یکی از مهمترین خدماتی است که تکنولوژی، برای بشر به ارمغان وارده است.با نصب این سیستم های مداربسته در محل های مد نظر، این امکان برای استفاده کننده وجود خواهد داشت که نه تنها از راه دور، شرایط حاکم در محل دوربین مداربسته را کنترل نماید. بلکه فیلم های ضبط شده به عنوان مدرکی مستند برای او باقی خواهد ماند.
یکی از مهمترین نکاتی که در ساخت دوربین های مدار بسته باید در نظر داشت این است که هر برند از دوربین مدار بسته، باید حداقل یکسری از اعمال را انجام داده و مهمترین نیازهای مشتریان را فراهم نماید تا گواهی نامه استاندارد، به دوربین تعلق گیرد.استاندارهای هر دوربین متناسب با نوع کاربرد آن متفاوت است.
مسلما هر نوع از دوربین مدار بسته، به شیوه خاص خود نصب می شود ولی آنچه که مهم می باشد، این است که نصب همه دوربین ها، از یکسری اصول کلی پیروی می کند.گروه مهندسی آراد سیستم زرین پاسارگاد با بکارگیری جدیدترین تکنولوژی ها و سریعترین ابزار ، خدمات حرفه ای نصب انواع دوربین های مداربسته را ارائه می دهد.
اصول و استاندارد ها
*انتخاب دوربین مداربسته متناسب با محیط برای نصب ( انتخاب نوع تکنولوژی ساخت و برند سازنده )
*جانمایی صحیح دوربین مداربسته در محل نصب، با در نظر گرفتن، عدم دسترسی دیگران – وجود نور کافی یا نور مستقیم – فاصله دوربین تا تصویر سوژه
*انتخاب صحیح دستگاه ذخیره سازی ( DVR-NVR ) متناسب با نوع دوربین مداربسته و نیاز محیطی
*انتخاب صحیح سیستم انبارش یا فضای ذخیره سازی ( هارد یا H.D.D – ابری یا CLUD )
*کابل کشی صحیح برای راه اندازی دوربین مداربسته ( انتخاب کوتاه ترین و مناسب ترین مسیر، از محل نصب دوربین تا دستگاه ذخیره سازی بدون افت کیفیت و همچنین انتخاب بهترین نوع آلیاژ کابل جهت سیگنال دهی مناسب )
*انتخاب صحیح سیستم توزیع برق جهت تغذیه دوربین ها و سایر تجهیزات مرتبط – استفاده از برق اضطراری UPS
*رعایت استاندارد نصب صحیح ( استفاده از باکس های عایق – استفاده از کانکتورهای مرغوب – استفاده از لوله یا فلکسی های مرغوب جهت پوشش کابل ها و … )
*ایمن سازی تجهیزات نصب شده جهت جلوگیری از هرگونه خرابکاری یا سوء استفاده های احتمالی توسط دیگران
*همچنین حفظ اطلاعات و ممانعت از پاک شدن آن ها در اثر اتفاقات از پیش تعیین نشده، اهمیت زیادی دارد.
*مسلما داده های زمانی اعتبار دارد که تاریخ و ساعت ضبط آن ها نیز قید گردد.
*بهترین نواع دوربین ها، آن دسته ای هستند که قابلیت تشخیص جنس تقلبی را دارند به این معنا که دوربین دارای سیستمی باشد که در صورتی که جنس تقلبی بر روی آن نصب گردید، قادر به تشخیص آن بوده و قطعه را تصدیق یا رد کند.
*دوربین باید در مقابل تغییرات آب و هوای منطقه، مقاومت داشته باشد.
مراحل نصب دوربین مدار بسته و آموزش آن:
1- تهیه نقشه اولین گام از مراحل نصب دوربین مدار بسته
در اولین مرحله باید با توجه به نقشه منطقه مورد نظر یک نقشه برای اجرای دوربین های مداربسته طراحی کرد. با کمک این نقشه ها میتوان نصب را در مدت زمان کوتاهتری انجام داد و همچنین تخمین مناسبی از ابزار و لوازم مورد نیاز داشت. همچنین اگر ابعاد پروژه زیاد باشد، میتوان با استفاده از این نقشه، کار را تقسیم کرد، و در مدت کوتاهتری امورات نصب را انجام داد.
2- انتخاب تجهیزات مناسب، دومین گام
پس از اینکه نقشه مورد نظر تهیه شد میتوان با استفاده از مختصات آن در مورد هر یک از لوازم و میزان مورد نیاز را تخمین زد و نسبت به تهیه آنها اقدام کرد. توصیه میکنیم در تهیه تجهیزات دقت و توجه خاصی به خرج داده و تا حد امکان آنها را از بهترین مدلها و برندها تهیه کنید. هر چه کیفیت دوربین های مداربسته بیشتر باشد، تصاویر ضبط شده دارای کیفیت بالاتری هستند.
3- تعیین محل نصب تجهیزات سومین گام
برای این کار باید با توجه به نقشه تهیه شده، محل مناسب برای نصب تجهیزات مختلف از جمله دوربینها، کابلها و دستگاههای DVR و غیره را انتخاب کرد.در واقع انتخاب محل یکی از مهمترین مرحله های نصب دوربین های مداربسته به شمار می رود، اگر در این مورد توجه خاصی انجام نشود، حتی با دوربین های خاص نیز نمیتوان بازدهی مناسب را دریافت کرد.از طرفی اگر دوربین ها و یا تجهیزات به صورت اصولی و در مکان مناسب نصب نشوند، سارقین به راحتی میتوانند به آنها دسترسی داشته و با اختلال در آنها امورات خود را انجام دهند.
به همین دلیل باید در انتخاب مکان مناسب نهایت دقت و توجه را به خرج داد و فاصلههای لازم را برای ایمنی آنها رعایت کرد. برای مثال باید دوربینها و مدارها در نقاط بالایی نصب شوند تا دسترسی به آنها به راحتی امکان پذیر نباشد.
4- کابلکشی و برقراری مدارها، چهارمین گام
بسته به نوع دوربینها و سیستم کاری آنها بایستی از کابل و مدار خاص آنها استفاده شود. اولین حالت که عموما در نصب دوربینهای مداربسته مورد استفاده قرار میگیرد، مدار آنالوگ یا اچ دی است.در این حالت دوربینها به وسیله کابلهای RG۱۱، RG۶، RG۵۹ متصل میشوند و اتصالات دوربین و برق آن به دستگاه DVR انجام میشود.
اما اخیرا استفاده از دوربین های تحت وب نیز انجام میگیرد. برای اجرا و نصب این دوربینهای مداربسته، به دوربینهای تحت شبکه یا همان آی پی، NVR و همچنین سوئیچ شبکه نیاز است. در این شیوه دوربینها تصاویر دریافتی را با کمک کابلهای Cat۶، Cat۵e، Cat۵ و غیره به سوئیچ شبکه و دستگاه NVR منتقل میکنند.
حالت سوم نصب دوربین مدار بسته نیز مدارها و کابل کشی آنها نیز کاملا به صورت بی سیم انجام میشود. در این حالت یک شبکه اینترنتی محلی راه اندازی میشود و دوربینها و گیرندهها با کمک آن کار ارسال و دریافت و ذخیره سازی تصاویر را انجام میدهند. اگر محیط مورد نظر بزرگ و گسترده بود میتوان با این شیوه کار نصب دوربینهای مداربسته را انجام داد.
5- اجرای تنظیمات، آخرین گام
برای انجام این مرحله باید از نصب صحیح دوربینها مطمئن بود و بر اساس مدل و برند دوربینها از نرمافزارهای خاص آنها استفاده شود تا بتوان تصاویر آنها را روی یک نمایشگر و یا حتی تلفن همراه هوشمند خود دریافت و ذخیره نمود. در این مرحله همچنین می توان زاویه دید دوربینها را نیز تنظیم کرد.
امید است اطلاعات فوق زمینه ساز افزایش تجرب شما در به کار گیری نیرو های متخصص در فرایند پروژه های امنیتی خود در حوزه دوربین های مداربسته باشد .